Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Голова Висшої ради юстиції хоче негайно люструвати суддів

Голова Висшої ради юстиції хоче негайно люструвати суддів
133172 ПЕРЕГЛЯДІВ

Люстрація – це не так страшно, як звикли це малювати наші чиновники


«Люстрація – це не так страшно, як звикли це малювати наші чиновники. Зараз ми не просто хочемо прибрати тих осіб, що мають відношення до злочинного режиму, а й ввести прозору систему відбору суддів на відповідні посади та розробити комплекс мір покарання за їх проступки», - заявив голова Висщої ради юстиції Ігор Бенедисюк.
Він зазначає, що так, як перед його відомством стоїть задача формування суддівського корпусу, головна задача зараз сформувати дисциплінарний процес серед суддів, а також запровадити нову систему призначення та звільнення суддівського корпусу.
Перше рішення ради було звільнити суддів, які за об’єктивними причинами більше не можуть займати свою посаду: це вік, стан здоров’я, тощо. Тим не менш, є й інші причини, за якими теж слід прибрати деяких осіб. Ігор Бенедисюк зазначає, що на даний момент поступила велика кількість скарг (коло 3 тисяч) від громадян, які неодмінно буде розглядати відомство.
І на останок, відомство твердо вирішило проводити люстрацію проти тих осіб, що виконували рішення злочинного уряду: до і під час Революції гідності.
«Така настанова Президента України і ми повинні її виконувати», - зазначив Ігор Бенедисюк.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео