Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Закриття кордону з РФ вплине на реформи Конституції

Закриття кордону з РФ вплине на реформи Конституції
238664 ПЕРЕГЛЯДІВ

На днях повинна вирішитися доля Донецької та Луганської областей, адже Президент особисто подав ініціативу ввести територіальні та адміністративні зміни у регіоні

На днях повинна вирішитися доля Донецької та Луганської областей, адже Президент особисто подав ініціативу ввести територіальні та адміністративні зміни у регіоні. Проте не всі погоджуються з тим, як швидко приймаються рішення щодо Донбасу. Автор Конституційних змін, член відбіркової комісії Антикорупційного бюро, Віктор Мусіяка, вважає, що перед тим, як розпочинати якісь законодавчі зміни у проблемних областях слід в першу чергу перекрити кордон з Росією.
«Я вважаю, що усі рішення, щодо Донбасу повинні розглядатися не як частина переговорної стратегії, а як план звільнення окупованої території. Зараз ми не повинні підлаштовувати Конституцію під ті обставини, що склалися на сході держави: в Основному законі не має бути жодної зміни, щодо змінення статусу цих областей. Єдине, що реально повинно бути написано: «Усі Конституційні зміни мають вступити у силу з моменту звільнення регіонів з-під окупації. Наш парламент заявляє, що надасть особливого статусу цим територія лише тоді, коли там відбудуться легальні вибори. Я ж вважаю, що вибирати когось законним шляхом можна буде лише тоді, коли перекриють кордон з Росією і сили бойовиків перестануть щодня поповнюватися російськими найманцями». – коментує ситуацію Віктор Мусіяка.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео