Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Що таке інтернаціоналізація науки в Україні?

Що таке інтернаціоналізація науки в Україні?
132795 ПЕРЕГЛЯДІВ

Українська освіта та наука, мабуть, більше за всі сфери прагне приєднатися до своїх «колег» у Європі

Українська освіта та наука, мабуть, більше за всі сфери прагне приєднатися до своїх «колег» у Європі. Міністр освіти заявив, що зараз Україна хоче приєднатися до грантової програми ЄС. З огляду на це, планується підвищити кваліфікацію українських науковців.
Що тепер має знати людина, яка претендує на звання доцента чи професора?
Новий перелік вимог до надання наукових ступенів містить у собі не новий, але тепер обов’язковий пункт: щоб отримати звання – треба знати іноземну мову не нижче рівня В2. Це так званий «просунутий рівень».
За словами заступника міністра освіти Інни Совсун – дана вимога не просто «забаганка» міністерства або нова бюрократична перепона в отриманні заслуженого звання. Дане рішення покликано підвищити рівень якості наукових досліджень, а також посилити міжнародну комунікацію.
Крім цього, Інна зазначає, що ті викладачі, що підтвердили свій рівень знання іноземної – будуть отримувати більшу зарплатню, ніж їх колеги.
«Ми хочемо показати, що наука в Україні – не нахлібниця, що тільки витягує державні кошти, а й приносить користь, зокрема матеріальну, і в першу чергу тим, хто нею реально займається», - зазначає заступник.
Поки що рішення про таке зобов’язання винесено лише не обговорення, але в МОН впевнені, що воно набуде великої підтримки. В якому вигляді буде проводитися екзамен і який сертифікат буде дійсним – поки що невідомо.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео