Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Венеціанська комісія закликає зупинити закон про люстрацію!

Венеціанська комісія закликає зупинити закон про люстрацію!
79672 ПЕРЕГЛЯДІВ

Голова Венеціанської комісії Джанні Букіккіо закликає зупинити закон «про очищення влади"

Голова Венеціанської комісії Джанні Букіккіо закликає зупинити закон «про очищення влади». Пан Букіккіо переконаний: закон слід доопрацювати, а опісля – застосовувати. Про це йшлося у розмові з Президентом України Петром Порошенком під час офіційної зустрічі цього вівторка.
Зі слів голови Венеціанської комісії, закон, який було прийнято Верховною Радою 16 вересня минулого року – «поганий», так як не має обов’язкового і найголовнішого пункту: індивідуального підходу до кожного громадянина, який проходить люстрацію. Друге, і не менш важливе, це створення незалежного органу, який б власне відповідав за проведення люстрації в Україні, та ні в якому випадку не підпорядковувався Міністерству Юстиції. Третє і останнє: захист щодо розголошення інформації осіб, які потрапили під люстраційну перевірку до того часу, поки вона не завершиться. Відтак комісія, разом з українськими представниками та Міністром юстиції домовились про спільне доопрацювання для того, щоб закон відповідав європейському зразку.
Звільнення людей з займаних посад, які протягом свого життя відстоювали честь та гідність українського народу – сьогодні, у зв’язку з не доопрацюванням закону, намагаються звинуватити у протилежному. Зокрема, під таку люстрацію свого часу потрапив Микола Голомша, екс-заступник генерального прокурора України. Людина, яка всю зиму відстояла Майдан, протистояла режиму Януковича та робила усе можливе для того, аби Україна стала державою, гідною смерті «Героїв Небесної Сотні» та людей, які боролися і борються за цю країну на Сході.
Українське суспільство очікувало від подібного закону звільнення з керівних посад корупціонерів та бандитів, але поки, нажаль, результати бажають бути кращими.
У Венеціанській комісії переконані: знімати людей з посади потрібно за вчинки, а не за неправильне формулювання законів. Внесення поправок планується протягом трьох місяців. «Ми працюватимемо настільки швидко, наскільки це можливо,» - виголосив Букіккіо.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео