Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Навіщо Рада Європи хоче створити «офіс реформ» в кожному регіоні?

Навіщо Рада Європи хоче створити «офіс реформ» в кожному регіоні?
26879 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Європі Україну називають найвигднішим проектом реформ. Європа готова надавати в майбутньому кошти, щоб забезпечити просування демократичних змін в нашій державі.

В Європі Україну називають найвигднішим проектом реформ. Європа готова надавати в майбутньому кошти, щоб забезпечити просування демократичних змін в нашій державі. З огляду на майбутню децентралізацію влади, Рада Європи вирішила внести пропозицію про створення «офісу реформ» в кожну область України. Що це буде собою являти – читайте далі.
Заступник Міністра регіонального розвитку і будівництва, В’ячеслав Негода розповідає про головну ідею створення такого незвичного для України органу.
«Вчора у Страсбурзі я був присутнім на засіданні Ради Європи. Лейтмотив зборів – обговорення подальшого впровадження реформ в Україні. Ми досягли певного консенсусу: вирішили створити регіональні офіси реформ», - розповідає чиновник.
Негода звітує, що зараз обговорили мету та головну ідею створення такого органу. Він зазначає, що такі офіси реформ будуть підвладні органам місцевого самоврядування, відзначаться незалежністю від основних гілок влади, а також допоможуть ініціювати реформи місцевого рівня, а також впровадити загальноукраїнські зміни.
Крім того, політик додає, що в обов’язок «офісів реформ» буде входити завдання тлумачити законодавчі нововведення простим громадянам.
Початок реалізації проекту заплановано на 2 квітня вже цього року.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео