Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Нардепи висловили пропозицію щодо внесення змін до Конституції України

53741 ПЕРЕГЛЯДІВ

Групою нардепів із політичних партій ’’БПП’’ та ’’Народного фронту’’ була висловлена пропозиція щодо зміни регламенту ВРУ зі змін процедур внесення змін до Конституції України.

Двадцять шостого січня Верховна Рада зареєструвала законопроект ’’Про внесення змін до статті 149 Регламенту Верховної Ради’’

Такий законопроект повинен бути розглянутий на наступній сесії Верховної Ради. Новообраною Верховною Радою, за передбаченими змінами, можна буде розглядати нові зміни до Конституції, котрі схвалили у ВРУ на попередньому скликанні.Нині ж діючий регламент зазначає, що новообраною Верховною Радою не можуть схвалюватись зміни, котрі розглядали та за які голосували у парламенті на попередньому скликанні.Нагадаємо, що на даний момент, після ухвалення ВРУ змін до КУ, та, водночас, до Конституції Верховної Ради, парламент на поточній сесії повинен був трьомастами голосами ухвалити зміни остаточно. Зазначимо, що за календарним планом сесія повинна закінчитися двадцять дев’ятого січня.

Водночас, п’ятдесят один нардеп подав звернення до Конституційного суду із питанням щодо розтлумачення норми статті 155 Конституції, яка зазначає, що проект закону з приводу правок до Конституції, який ’’попередньо схвалила більшість народних депутатів, може вважатися прийнятим на наступній черговій сесії Верховної Ради, якщо за нього буде віддано більше двох третин голосів складу ВР’’.

Завдяки цьому, нардепи прагнуть урегулювати стан з приводу продовження роботи над модернізацією Конституції щодо децентралізації.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео