Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Заступник генпрокурора розкрив деталі реформи правоохоронних органів

Заступник генпрокурора розкрив деталі реформи правоохоронних органів
132821 ПЕРЕГЛЯДІВ

Перш за все Давід Саквалерідзе анонсує звільнення більше 9 тисяч прокурорів в Україні.

Давід Саквалерідзе займає посаду заступника генерального прокурора в Україні. Його запросили до нас тому, що на своїй батьківщині він показав виключну готовність до радикальних змін і жагу до виправлення помилок колишнього уряду.
Те, що він разом з урядовцями, запропонував зробити з прокуратурою, пан Саквалерідзе називає: «виключно українська реформа». Деякі моменти були, звісно взяті за зразок з грузинського прикладу.
Що ж буде тепер з українською прокуратурою?
Перш за все Давід Саквалерідзе анонсує звільнення більше 9 тисяч прокурорів в Україні. Своє рішення він вважає цілковито виправданим, адже воно зумовлено не тільки законодавством, а й тим, що кількість робітників прокуратури зашкалює для нашої кількості населення.
«10 тисяч. Цілком виправдана цифра. Стільки і повинно бути людей в системі прокуратури України. Не більше – не менше. Крім того, для повної реалізації слід ввести прогресивні методи роботи та слідства», - зазначає держслужбовець.
Крім того, заступник генпрокурора вважає за потрібне ввести відкритий двохетапний конкурс на заміщення посад у ГПУ, адже це стане запорукою прозорості та чесності.
Свої пропозиції Саквалерідзе назвав виключно професійною амбіцією і пообіцяв, що хоче досягти європейського рівня в українській прокуратурі.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео