Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Реформа Генеральної прокуратури: чим вона значима для України

Реформа Генеральної прокуратури: чим вона значима для України
26675 ПЕРЕГЛЯДІВ

Впровадження закону про реформу Генеральної прокуратури перенесено на 15 липня, хоча за планом її мали прийняти 25 квітня.

Впровадження закону про реформу Генеральної прокуратури перенесено на 15 липня, хоча за планом її мали прийняти 25 квітня. Що за період відстрочки хочуть вдосконалити депутати і яким чином ГПУ буде змінюватися в Україні?
Як розповідають народні депутати, впровадження нової реформи спричинило цілий правовий хаос, адже вона направлена на реорганізацію не центральних установ. Головною зміною мало бути приєднання місцевих підрозділів, представників яких мали обирати через цілу систему заміщення посад.
Голова Антикорупційного комітету Єгор Соболєв зазначає, що прокуратуру необхідно негайно реформувати у плані урізання функцій та термінового скорочення штату. Самі ж автори проекту запевняють, що ще на початку створення закону, на жаль не врахували реальні рамки його виконання, тому зараз першочергово стоїть потреба змінити строки впровадження системи реформи ГПУ.
Громадські активісти ж звинувачують політиків у тому, що знову було приділено недостатньо уваги до регламенту виконання закону. На оновлення прокурорів активісти дали час «до завершення парламентської сесії»

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео