Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Архітектурно-будівельний контроль – децентралізовано

Архітектурно-будівельний контроль – децентралізовано
79791 ПЕРЕГЛЯДІВ

Президент України підписав законопроект, який дозволяє провести децентралізацію архітектурно-будівельного контролю. І, мабуть, одразу необхідно відповісти на питання: що ж тепер зміниться з моменту впровадження закону?

Механізм державного устрою складається не лише з центрального апарату та його «намісників» у регіонах. Якщо вже керівний апарат децентралізується, то логічно, що й інші відомства, які виконують свою не менш важливу роль у ланцюзі управління державою.
Зокрема Президент України підписав законопроект, який дозволяє провести децентралізацію архітектурно-будівельного контролю.
І, мабуть, одразу необхідно відповісти на питання: що ж тепер зміниться з моменту впровадження закону?
Перш за все слід зазначити, що змінюється вся система надання повноважень та здійснення управлінських функцій на державному рівні установ архітектурно-будівельного контролю. Новий закон тепер диктує предмет контролю та нагляду (ці два поняття розмежовуються), зазначається, які органи конкретно будуть здійснювати контроль, а які нагляд за станом будівель.
Разом із цим законом, змінюються положення ”Про основи містобудування”, ”Про відходи”, ”Про місцеві державні адміністрації”, ”Про архітектурну діяльність”, ”Про регулювання містобудівної діяльності», ”Про судовий збір”, «Про відповідальність за правопорушення у сфері містобудівної діяльності”, ”Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності”.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео