Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Громадяни хочуть розвитку територіальних громад

Громадяни хочуть розвитку територіальних громад
212688 ПЕРЕГЛЯДІВ

Реформа децентралізації – явище нове та незвичне для держави, що тільки за 23 роки незалежності стала унітарною та єдиною. 

Реформа децентралізації – явище нове та незвичне для держави, що тільки за 23 роки незалежності стала унітарною та єдиною. Більшість українців навіть не збагне, як це може країна управлятися не з Києва, а, припустимо, місцеві громади будуть приймати рішення на місцях.
Тим не менш, деякі бачать у децентралізації ступінь прогресу. Зокрема найпрогресивнішою тут виявилася Львівська область.
Нагадуємо, що децентралізація передбачає укрупнення регіонів та малих адміністративно-територіальних одиниць. Разом із цим влада місцевих громад буде посилюватися у вирішенні окремих питань, зокрема ефективного використання регіонального бюджету.
Львівщина у питанні про децентралізацію стала найпрогресивнішою. Як зазначають місцеві чиновники, завдяки впровадженню реформи не треба буде їздити за різного роду довідками в район, проходити всі кола бюрократії, адже всі необхідні документи будуть знаходитися в руках місцевих громад. Як ми всі пам’ятаємо, відстань до найближчого центру повинна не перевищувати 25-30 кілометрів.
Більше того, від цього буде залежати і швидкість реагування пожежної та швидкої допомоги, а це великого варте, особливо для тих селищ, що значно віддалені від міської зони. Варто зазначити, що якщо у центральній Україні та східній частині – місто та село утворило потужну агломерацію, то на західній України села розпорошені один від одного.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео