Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Україні не будуть розслідувати військові злочини

В Україні не будуть розслідувати військові злочини
133121 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вірно підмічено, що на війні не буває поняття «трагедія». На війні бувають військові злочини і злочинці, через яких перші і трапляються.

Вірно підмічено, що на війні не буває поняття «трагедія». На війні бувають військові злочини і злочинці, через яких перші і трапляються.
Вже рік, як Україна живе у стані війни, проте наше законодавство все ще залишається на рівні мирного життя. Нещодавно на розгляд Верховної ради прийшов закон про розслідування військових злочинів.
У пояснювальній записці зазначається, дослівно цитуємо: «Законопроектом передбачено надання повноважень слідчим Військової міліції на досудове розслідування злочинів проти встановленого порядку несення військової служби (військових злочинів), передбачених статтями 402-421, 425-435 Кримінального кодексу України вчинених військовослужбовцями, а також злочинів, вчинених державними службовцями та працівниками МО України, ЗС України під час виконання ними службових обов’язків або в розташуванні військової частини чи на військових об’єктах, крім тих, які віднесені до підслідності інших органів досудового розслідування».
Тим не менш, ухвалення даного законопроекту у першому читанні – провалено. Документ підтримано лише 186 голосами народних обранців. Цієї кількості недостатньо для прийняття рішення, адже необхідний мінімум складає 226 голосів. Зазначимо, що народні обранці голосували за законопроект двічі на засіданні, проте відповідне рішення так і не було прийнято.
За словами авторів, однією з причин могло стати те, що в комплексі існуюча система органів досудового розслідування не зможе забезпечити якісне впровадження даного закону.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео