Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Військомати не дотримуються законів?

Військомати не дотримуються законів?
79964 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вже доволі популярними стали повідомлення в соціальних мережах про те, що студентів ледь не з гуртожитків забирають до військоматів.

Вже доволі популярними стали повідомлення в соціальних мережах про те, що студентів ледь не з гуртожитків забирають до військоматів.
Таку історію розповідає студент одного з київських ВНЗ: «Мені подзвонили, уточнили ім’я та прізвище. Сказали, що я перебуваю у розшуку, через те, що не подав довідку про відстрочку призову. Я, як і мої друзі подавали цей документ ще на першому курсі. Як зазначив мій співбесідник – довідку треба подавати щороку».
Схожий випадок був і у Харківській області, коли хлопців професійно-технічного училища теж раптово призвали до військкомату, незважаючи на те, що вони повинні були ще продовжити навчання.
За пунктом 8 статті 17 «Про військову службу України» зазначається, цитуємо: Відстрочка від призову на строкову військову службу для здобуття освіти на весь період навчання надається громадянам призовного віку, які навчаються: у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах з денною формою навчання. У разі досягнення такими призовниками 21-річного віку відстрочка втрачає силу. У вищих навчальних закладах з денною формою навчання, у тому числі під час здобуття наступного вищого освітньо-кваліфікаційного рівня вищої освіти».
До речі, студенти, які зіштовхувалися з подібною ситуацією радять сходити до деканату та вимагати довідку про навчання за всі роки і принести таку до військкомату.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео