Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

22 травня відбудеться позачергове засідання Верховної Ради

22 травня відбудеться позачергове засідання Верховної Ради
196753 ПЕРЕГЛЯДІВ

Голова Верховної Ради скликав позачергове засідання Верховної Ради, призначене на 22 травня. Про це стало відомо одразу після відповідного звернення президента Володимира Зеленського. Головна мета – розгляд питання про внесення змін до закону про вибори.

Андрій Парубій проведе засідання парламенту на 22 травня. На сайті Верховної Ради з’явився анонс щодо проведення цього дня о 12 годині позачергового пленарного засідання. Сам спікер розмістив у своїй соцмережі фотокопію звернення нового президента з проханням зібрати парламентаріїв на засідання.

Згідно з розпорядженням, під час засідання мають бути розглянуте питання внесення змін до положень двох законів - про вибори народних депутатів та щодо публічних закупівель.

Рішення про позачергове засідання стало результатом консультацій, які Володимир Зеленський проводив спільно з керівництвом парламенту і лідерами фракцій 21 травня. Під час обговорення говорили про те, чи доцільно наразі вносити зміни до виборчого законодавства, враховуючи близькість чергових парламентських виборів. Одним з наріжних питань стала необхідність дотримуватися норм міжнародних стандартів і не змінювати виборче законодавство принаймні протягом року до виборів. Про цю вимогу нагадала голова ЦВК Тетяна Сліпачук.

Як відомо, під час своєї промови на інавгурації новий президент впевнено висловився на користь розпуску Верховної Ради.

Теги: Верховна Рада,Парубій,засідання,депутати,парламент,Зеленський

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео