Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

МВФ більше не вимагає підвищення пенсійного віку для українців

53731 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міжнародний валютний фонд змінив свої вимоги до України — пенсійну реформу позбавили норми про підвищення віку, коли людина може вийти на пенсію. Про це офіційно повідомив Петро Порошенко, який особисто звернувся до експертів МВФ з таким проханням.

Президент України звернувся до спеціалістів Міжнародного валютного фонду з проханням скасувати вимогу до України щодо підвищення пенсійного віку. Після зустрічі директора МВФ Крістін Лагард з Петром Порошенком норма стосовно підвищення пенсійного віку для громадян України, яка була серед важливих вимог МВФ, була знята. Натомість Крістін Лагард позитивно оцінила зміни в економіці і соціальній сфері держави, зазначивши, що Україна має всі шанси отримати запланований на лютий транш. За попередньою інформацією, держава має отримати від МВФ найближчим часом 7 мільярдів євро.

Як відомо, Верховна Рада навесні ухвалила прийняття закону щодо обмеження пенсійних виплат пенсіонерам, які працюють, і скасування надання спецпенсій депутатам, які працюють, та держслужбовцям. Ця міра також була продиктована необхідністю отримання кредитної програми від МВФ. Крім того, як зазначають урядовці, такі зміни допоможуть стабілізувати фінансовий стан Пенсійного фонду.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео