Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В "Укроборонпромі" заощадили 100 мільйонів гривень завдяки електронним тендерам

80697 ПЕРЕГЛЯДІВ

З початку 2016 року в ДК «Укроборонпром» заощадили майже 100 мільйонів гривень завдяки електронним торговим майданчикам. Про це свідчить звітність роботи Департаменту контролю за фінансово-господарською діяльністю підприємств-учасників Концерну, передає прес-служба «Укроборонпрому».

За 2 місяці 2016 було проведено понад 4 тисячі електронних тендерів. Середня кількість учасників в кожному з них збільшилася до 5. Це призвело до зростання конкуренції і, як наслідок, ще більш істотного зниження вартості. На один лот в середньому надходило 3,59 пропозицій, а кількість постачальників за звітний період виросла на 2673.

Електронні торгові майданчики - це сучасний максимально прозорий спосіб придбання товарів і послуг. Вони дозволяють проаналізувати ринок і визначити реальні ціни на необхідні товари. Проведення електронних тендерів суттєво наблизило «Укроборонпром» до європейських стандартів підприємництва і стало дієвим антикорупційним інструментом.

Держконцерн є першим з промислових гігантів держави, який ввів таку систему. Її офіційний старт відбувся ще в листопаді 2014 року, а за підсумками 2015 року було заощаджено майже 305 мільйонів гривень.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео