Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українська влада гальмує підписання «металургійного закону»

Українська влада гальмує підписання «металургійного закону»
108226 ПЕРЕГЛЯДІВ

3868 – саме такий номер носить критично важливий для металургійної галузі України закон про триразове підвищення мита на експортований металобрухт. Щоправда, носить зазначений вище документ тимчасовий характер.

Закон про підвищення мита було прийнято на розгляд Верховною Радою більше місяця тому – 12-го липня поточного року. Ще через три дні документ підписав спікер ВР Андрій Парубій і направив на підпис президентові України Петру Порошенку. Варто відзначити, що Конституцією нашої держави регламентовано спеціальний порядок підписання подібного документу Главою України, згідно якого чинний президент має зробити це протягом 15-ти днів (стаття 94). Якщо ж цього не стається в окреслений Конституцією строк, закон вважається схваленим.

З точки зору Віктора Галасюка – голови парламентського комітету з питань промислової політики і підприємництва – всі правові підстави для оприлюднення «металургійного закону» очевидні, тому зволікати з його прийняттям ще більше не має жодного сенсу. До того ж, дефіцит металобрухту через відсутність правової бази й надалі загрожує роботі української металургійної галузі.

Зокрема, державний внутрішній ринок вже відчуває нестачу металобрухту. І, хоча у порівнянні з минулим роком, його дефіцит значно менший – 300 тисяч тонн проти 850-ти тисяч – нестача, як і раніше, загрожує українській металургії зупинкою роботи державних підприємств цієї галузі.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео