Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Реформування української поліції підтримає Європейський союз

Реформування української поліції підтримає Європейський союз
81335 ПЕРЕГЛЯДІВ

Шість мільйонів євро – саме стільки отримає поліція нашої держави у якості допомоги від Європейського союзу для здійснення чергових пунктів свого реформування. Пілотні проекти двох частин європейської ініціативи будуть запущені у дію поки що тільки у трьох українських містах – Києві, Харкові та Львові.

Зазначена вище програма стане логічним продовженням процесу реформування поліції України і складатиметься з «community policing», тобто ефективної взаємодії поліцейських із громадськістю, та з «crowd control» - забезпечення порядку у місцях громадського скупчення.

Головними партнерами української сторони у впровадженні цієї ініціативи стануть Данія та Швеція, котрі подолали ідентичний шлях до становлення власної сильної правоохоронної структури. Окрім «community policing» та «crowd control», у Львові, Києві та Харкові паралельно впроваджуватиметься й реформа кримінальної поліції і системи ізоляторів тимчасового утримання злочинців. Стосовно «crowd control», в Україні взагалі може з'явитися спеціальний поліцейський загін, чия діяльність буде зосереджена на деескалації конфліктних ситуацій під час масових заходів.

«Community policing», у свою чергу, приділятиме увагу не тільки міським регіонам, а й сільській місцевості.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео