Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

«Енергоефективні» українці отримуватимуть заохочення від Уряду

«Енергоефективні» українці отримуватимуть заохочення від Уряду
189691 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністерство соціальної політики України має намір розробити спеціальну систему заохочень тих жителів нашої держави, котрі економно витрачатимуть енергетичні ресурси та, як наслідок, заощаджуватимуть державні гроші, виділені українцям у якості субсидій. Зокрема, мова йде про можливу монетизацію їхнього залишку і залишення на рахунках економної родини заощаджених субсидованих коштів для використання у наступному опалювальному сезоні.

Таким чином, людина зможе використовувати невитрачені енергетичні нормативи у більш холодні місяці (наприклад, зекономлені у листопаді сто кубометрів газу для додаткового опалення власної оселі у січні) та отримувати гроші за зекономлені енергоресурси після закінчення опалювального сезону. Щоправда, над другим варіантом Уряд поки що продовжує працювати, вже наголошуючи на тому, що ті субсидовані кошти, котрі перевищують вартість ста кубічних метрів газу або 150-ти кіловат електроенергії, все-таки повертатимуться до державного бюджету.

Цікаво, що цьогоріч для оформлення субсидій українському населенню буде виділено близько вісімдесяти мільярдів гривень. Згідно ж Меморандуму, підписаному Україною з МВФ, комунальні залишки почнуть монетизувати з 2017-го року.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео