Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Президент України запропонував закон про захист ошуканих вкладників

Президент України запропонував закон про захист ошуканих вкладників
54366 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Петро Олексійович вніс новий закон до Верховної Ради. В ньому розглядається питання захисту вкладників, яких обдурили чи обікрали банки.

     Сам Порошенко назвав невідкладним законопроект "Про внесення змін змін до закону про систему гарантування вкладів фізичних осіб щодо відшкодування фізичним особам шкоди завданої зловживаннями в сфері банківських послуг".

     Президент України виступив зі зверненням до депутатів із проханням поставити на розгляд цей закон і прийняти його у вівторок.

     Зміст законопректу розробляли члени Міністерства фінансів, Національного банку, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та правоохоронних органів.

     Як пояснив сам Петро Олексійович, документ передбачає умови, за яких, після детального вивчення усіх юридичних умов заключення певного депозитного договору та створення черги виплат, відшкодувати кошти Фондом гарантування вкладів.

     Голова Спілки вкладників банку "Михайлівський" Мосін О. виразив власні очікування того, що дана ініціатива Президента зможе розв'язати проблеми численних вкладників банків, що дурили та проводили зі своїми клієнтами зличинні та шахрайські операції.

     Таким чином до обманутих вкладників повернуться їхні гроші, а державний механізм ліквідує у нечесних банкірів змогу займатися обкраданням клієнтів.

     Фахівці свідчать, що поштовхом до таких дій Президента найімовірніше могли стати події останніх місяців.

     Варто нагадати, що наприкінці літа клієнти банку "Михайлівський" перекривали на вулиці Хрещатик рух машин. До того ж вони мітингували біля Фонду гарантування вкладів (вул. Стрільців, 17).

     У серпні Президент України виступив зі зверненням до вкладників, де дав обіцянку клієнтам "Михайлівського" засудити керівника банку та відшкодувати кошти, що будуть попередньо віднайдені та повернені.

     У травні в цей банк ввели зовнішнє керівництво. Згодом з'ясувалося, що банківські кредити продані наперодні різноманітним фінансовим установам. А вже 23 травня "Михайлівський" визнано неплатоспроможним.

     Нацбанк оцінив збитки, завдані банком, у 23 мільярди гривень.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео