Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Перевірка е-декларацій під загрозою зриву

Перевірка е-декларацій під загрозою зриву
162774 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Розробники Реанімаційного Пакету Реформ повідомляють про потребу подальшого покращення та продумування реформи. Кажуть, що необхідно остерігатися саботування цього процесу. Про це вони заявили в офіційній заяві. Пишуть, що НАЗК треба ухвалити тотальну перевірку е-декларацій, спостереження за способом життя, а також довести до рівня автоматизму алгоритм звіряння декларацій з різноманітними держреєстрами та одержати право доступу до інших необхідних даних.

     Експерти РПР запевняють, що НАЗК також мусить звернути увагу на вдосконалення усієї системи з технічного боку. Також треба розпочату ретельну підготовку до наступної стадії декларування та забезпечити працівників серверами (придбати чи орендувати), а також забезпечити надання електронних підписів тих, хто подає декларацію.

     Міністерство юстиції мусить організувати фіксацію порядку реалізації повної перевірки декларацій, спостереження за декларантами та сповіщення про створення рахунків у банках-нерезидентах.

     НАЗК, Нацполіції, НАБУ та ДФС слід об'єднати старання для більш злагодженої роботи над перевіркою достовірності поданих посадовцями декларацій, що знаходяться під найбільшою підозрою (працівники судів, податкових служб та прокуратур).

     Верховна рада має якнайшвидше почати опрацювання законопроекту №4812 («прослуховування» для НАБУ), прискорити розробку законопроекту щодо антикорупційних судів.

     Також в повідомленні закликають усю громадськість, а зокрема журналістів, до виявлення серед тих, хто подав декларації, приховувачів майна невідомого походження. Потрібно постійно контролювати те, як правоохоронні органи займаються кримінальними провадженнями.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео