Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

«Для стеження за е-декларантами необхідна «прослушка», - РПР

«Для стеження за е-декларантами необхідна «прослушка», - РПР
54339 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Працівники Реанімаційного Пакету Реформ звернулися до депутатів України з проханням до зимових канікул повернути до порядку денного законопроект №4812 та наділити Національне антикорупційне бюро правом на прослуховування е-декларантів.

     Окрім цієї заяви РПР, експерти звернулися до Парубія А. (спікера ВР), голів угруповань парламенту, обговорити на даному сесійному тижні проект закону, розробленого членами чотирьох фракцій, адже, як нарікають експерти, цю подію відкладають із загадкових причин досить довгий час.

     Також експерти повідомили про те, що дасть цей закон для антикорупційного бюро, а саме узаконену можливість (за рішенням суду) незалежно отримувати дані з каналів зв'язку так, як це прийнято робити у всьому світі.

     Однак просунитися справа не може цілих п'ять місяців: вона не може навіть потрапити на парламентське голосування.

     Ще одну річ зауважили експерти Пакету Реформ. В останньому дипломатичному документі між МВФ та Україною знаходиться вимога до останньої надати Національному антикорупційному бюро право прослуховувати підозрілих осіб на термін до кінця листопада. Це свідчило б про позитивний вектор розвитку стосунків і продовження фінансової та політичної співпраці зі Сполученими Штатами Америки.

     Цей закон також відіб'ється і на безвізовій «перспективі» України, адже Європейський Союз, члени якого спостерігають за реформами в нашій країні.

     Фахівці вважають, що позитивний фінал впровадження реформи електронного декларування прямопропорційно залежить від дій правоохоронців та їх компетентності у розслідуваннях грабіжницьких збагачень народних обранців.

     До того, розширення прав НАБУ не становитиме загрози, а буде контролюватися іншими правоохоронними установами.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео