Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Міноборони хоче змінити порядок набору на військову службу

Міноборони хоче змінити порядок набору на військову службу
108573 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Міністерство висловило бажання внести зміни в цей порядок. Приміром, контракти на проходження військової служби мусять укладати на чіткий термін. Таке заявив Мруженко Віктор, головнокомандувач ЗСУ. Інформацію передала прес-служба Управління по зв'язках з громадськістю Збройних сил.

     У законопроекті, що подали до Верховної Ради, вказано, що в планах відмінити контракти до закінчення особливого стану чи сповіщення про демобілізіцію в Україні. Натомість усі контракти майбутні захисники укладатимуть з умовленням конкретних часових рамок.

     Контракти на термін 6 місяців зможуть укладати мобілізовані військовослужбовці та строковики, які відслужили щонайменше одинадцять місяців під час особливого періоду. Такий же контракт матимуть змогу укласти і ті, хто, попри звільнення від військової служби під час особливого періоду, таки прийняли рішення стати одним із військових Збройних сил. Вони після 6 місяців служби отримають право збільшувати терміни контрактів ще на 6 чи більше місяців.

     Також Муженко зазначив, що військовослужбовці на контракті під час особливого періоду (за винятком мобілізаційного періоду та впровадження військового положення) матимуть змогу продовжити службу у війську за умовами нових контрактів чи припинити її по факту закінчення терміну. Також, планують класифікувати усі категорії військовослужбовців, що звільнили, до оперативного резерву 1-ої черги.

     Крім того, розробники закону хочуть додати службу за призовом на 18 місяців осіб офіцерського складу до особливого періоду. Окремий законопроект надаватиме пільги мобілізованих службовців військовим у резерві, що укладатимуть контракт тривалістю від 1-го до 5-ти років.

     Ці кроки допоможуть змінити немотивованих контрактників на свідомих захисників Батьківщини.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео