Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Отримати права можна буде без навчання в автошколі

Отримати права можна буде без навчання в автошколі
81483 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Таке нововведення планує увести Головний сервісний центр МВС України. Це означає, що права можна буде отримати екстерном, оминувши навчання в автомобільній школі. Ця зміна може стати дійсністю уже в 2017 році. Згідно з положеннями, майбутній водій має змогу самостійно вчити теоретичні дані, а з інструктором з ліцензією прохойти 40-годинну практику.

     Після закінчення таких занять громадянин здобуде навчальну кратку, що дозволятиме скласти іспити в сервісному центрі МВС.

     Такою інформацією поділився Владислав Криклій. Керівник Головного сервісного центру підкреслив, що спершу треба буде змінити нормативно-правове підґрунтя, зокрема Правила дорожнього руху та закон «Про дорожній рух».

    Також, крім змін процесу отримання водійських прав, планують ввести нові квитки ПДД. В них основну увагу акцентовано на безпеці пересування. Приміром, у них немає контролю знань учнів щодо устрою автомобіля, однак зросла кількість завдань про правила пересічення перехрестя, переїздів залізниць чи автомобільної стоянки.

     Владислав Криклій запевнив, що квитки формуватимуться таким чином, щоби неможливо було вгадати чи зазубрити наперед питання. Їх перелік буде обиратися рандомним способом. Якщо той, хто складає іспит, робить помилку в правилах проїзду через перехрестя, то генератор змінить порядок завдань, щоб ще раз поставити аналогічне питання і остаточно переконатися, що особа не зробила помилку випадково.

     Також усі питання буде поділено на категорії – відповідно до категорій майбутніх водійських прав.

     Криклій запевняє, що готові вже 2500 питань, що супроводжуються зображеннями.

     Ці квитки відповідають міжнародним стандартам.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео