Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Порошенко вніс законопроект про ратифікацію Стамбульської конвенції

Порошенко вніс законопроект про ратифікацію Стамбульської конвенції
189932 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Президент України зареєстрував закон «Про ратифікацію Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами». Його зміст зрозумілий із назви самого законопроекту.

     У прес-службі Порошенка повідомили, що цей законопроект дозволить втілити в українському законодавстві положення Стамбульської конвенції та міжнародних норм уникнення та боротьби з насильством до жінок і насильству в домашніх умовах.

     У прес-службі завили, що з моменту ратифікації цієї конвенції в Україні розпочнуться процеси запобігання гендерної дискримінації, нададуться додаткові запевнення рівності між двома статями, поборються ті правові положення, що породжують цю дискримінацію, удосконалиться механізми захисту тих, хто став жертвою насильства.

     Стамбульська конвенція була прийнята 11 травня 2011 року країнами, що є членами РЄ. Вона була першим документом Європи, що зобов'язував юридично протидіяти насилсьтву щодо жіночої статі. 7 листопада 2011 року Україна приєдналася до Конвенції.

     Спеціалісти вважають, що повільність ратифікації Стамбульської конвенції була спричинена тим, що влада відволікалася на проблеми нагальнішої ваги, такі як військові дії на Сході України чи зміна економічного становища держави. Та і тиск громадськості був недостатнім. Бо усі увага сьогодні зосереджена на реформах. Це відсуває проблеми насильства жінок та статевої нерівності відійшло на другий план.

     Якщо усе піде правильно, ратифікувавши Стамбульську конвенцію, українське суспільство наблизиться до європейських норм попередження домашнього насильства та боротьби зі статевою нерівністю.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео