Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Заступник голови НБУ пояснила закон про обманутих вкладників

Заступник голови НБУ пояснила закон про обманутих вкладників
189958 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Катерина Рожкова розповіла, як саме діятиме закон та як він захищатиме вкладників.

     В Національному банку вважають прийнятий закон №5390, як такий, що надалі дасть змогу попередити порушення в банківській та фінансовій сфері. Таку заяву зробила заступник глави НБУ Рожкова К.В. на прес-конференції, що проходила в Нацбанку.

     Згідно її виступу, законом заборонено банкам надавати будь-які непрозорі дії. А же новоприйнятий закон накладає на банки обов'язок відкривати прозорі та вичерпні дані клієнтам. Небанківським фінансовим установам не дозволено залучати гроші клієнтів.

     Рожкова розказала, що ці положення допоможуть щонайменше тримати під контролем особисті кошти населення, захистити його від необачних вчинків. Це запобігатиме виникненню пірамід, подібних МММ, у сучасності.

     Окрім того, Нацбанк України додав, що на теперішній стан вони не володіють повною інформацією, адже вони не регулюють дій фінансових компаній, а всі вони здійснюють операції з банківською допомогою.

     Ці положення, говорить Рожкова, дозволить НБУ подати запит на отримання інформації від банків та фінустанов, що у них обслуговуються, щоб перевірити правильність виконання професійних обов'язків.

     Згідно зі словами заступника, ці дані будуть у регулятора через 2-3 тижні.

     Нагадаємо, ВРУ ухвалила закон №5390 "Про відшкодування фізичним особам через систему гарантування вкладів фізичних осіб шкоди, заподіяної зловживаннями в сфері банківських і інших фінансових послуг" з допомогою депутатських 285 голосів.

     Після закону є пояснення щодо схем, які більше не будуть діяти задля обкрадання банківських клієнтів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео