Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Бути чи не бути алкоголю в МАФах?

Бути чи не бути алкоголю в МАФах?
135743 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Рішення про заборону реалізації алкогольної продукції у МАФах було затверджене ще у березні цього року, однак й досі не стихають суперечки щодо правильності такої постанови. На початку літа КМДА відізвала проект на доопрацювання, але головного не змінила: спиртних напоїв у кіосках бути не повинно.

     Втім, після чисельних мітингів та акцій протесту, бізнесмени добилися бажаного, і вже тепер Київський апеляційний адміністративний суд постановив скасувати розпорядження КМДА та повернути алкогольні напої до кіосків.

     Однак на цьому історія не завершується, а тільки починається. Після засідання, яке відбулося у закритому режимі, на повідомлення про рішення від заступника мера з питань благоустрою Дмитра Білоцерковця відреагували й інші депутати Київської ради. Наразі КМДА вже підготувала оскарження вироку суду та подала касаційну скаргу.

     Втім, якщо ж це не зможе вплинути на рішення судових інстанцій, депутати наголошують, що алкоголю в МАФах все одно не буде, і місто має багато інструментів впливу. Білоцерковець повідомив, що наразі столична мерія просто не продовжує строк дії дозвільних документів тим торговельним точкам, які реалізують спиртне. Надалі ж Київська рада, якщо суд підтримає скасування постанови заборони, може просто виключити можливість продажу алкоголю. Це буде зроблено шляхом видалення зі списку функцій МАФів відповідного пункту, які кожен прописується та обговорюється окремо.

     Наразі ж Київрада вже подала апеляцію до суду та почала розробляти альтернативний забороні проект, який не дозволить МАФам реалізувати спиртні напої. В той же час власники кіосків не припиняють бастувати проти таких рішень, адже саме реалізація алкогольної продукції становить велику частину загального доходу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео