Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Закон для полегшення інвестування

Закон для полегшення інвестування
135861 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Президент України Петро Порошенко нещодавно підписав закон, мета якого зменшити перешкоди з адміністративного боку під час проведення міжекономічних договорів.

     Глава держави 1 грудня підписав закон, який додасть нові зміни до актів законодавства, що стосуються експортування послуг. Таку інформацію подала прес-служба президента.

     Ґарант України вважає закон, що було затверджено, необхідною ініціативою з великим значенням. Його втіленню та оформленню потрібно подякувати старанням різних органів та організацій, серед яких і Національна рада рефрм, і уряд з профільними міністерствами, і Верховній Раді України, і громадськості та бізнес-представникам, а також самому президенту.

     Також Петро Олексійович додав, що радий з приводу того, що нарешті Україна перейшла на принцип електронного укладання контрактів.

     Зокрема документ зменшує тиск при операціях укладення договорів зовнішньоекономічного характеру не лише у його письмових варіантах оформлення, але й в зручних та інноваційних електронних. Зменшать складнощі нарахування грошової виручки, також обліку бухгалтерії та звіту по фінансовій частині бізнесу.

     З цього дня також додалася можливість укладати контракти письмово та електронно. Законом передбачено обмеження для банків у вимогах перекладених копій документів українською мовою. Це значить, що якщо папери написані англійською мовою, вхідний рахунок буде визнано оригінальним документом. Англомовні папери можна підтвердити з допомогою замінника рукописного підпису (йдеться про електронні підписи та методи ідентифікації особистості з одноразовими ідентифікаторами).

     Порошенко визнає цей крок важливим, його необхідно розвивати. Петро Олексійович висловив думку, що цим законом Україна дуже просунеться у покращенні «інвестиційного клімату» в державі.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео