Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Про процедуру накладення санкцій

Про процедуру накладення санкцій
27267 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Кабінет міністрів України встановив процедуру, за якою Верховна Рада України може висувати пропозиції про накладення санкцій, їх скасування чи внесення змін до їх змісту.

     Кабмін України ухвалив постанову, згідно з якою встановлюється процес підготовки варіантів від уряду до Ради національної безпеки та оборони України, що стосуються санкціонування, їх зміни чи зняття покарання з певної особи. Таку постанову Кабінету міністрів було прийнято 30 листопада, її порядковий номер – 888.

     Згідно з положеннями постанови Кабміну, процедура визначає процес підготовки пропозицій, що їх направляє ВРУ про певні передбачені законом економічні (чи інші обмежувально-покаральні) заходи, що їх мусить вносити Кабінет міністрів, щоб пізніше їх розглядала Рада національної безпеки та оборони, у відповідності до закону про санкції.

     Уряд має готувати свої пропозиції, що стосуються санкцій, та вносити їх для розгляду будуть держоргани, до чийого кола повноважень входить забезпечувати процес формування та приведення до виконання політики держави у тій галузі, де є необхідність застосування певних санкцій.

     Отож у переліку пропозицій для накладення, внесення змін чи скасування санкцій мусить бути присутнім інформаційний огляд форми правового покарання та строки їх накладення або припинення дії, а також дані, що потрібні для того, щоб ідентифікувати суб'єкта, на якого потрібно накласти ці санкції.

     Також треба вказувати у проекті пропозиції інформацію щодо терористичних вчинків особи, її належність іноземним державам чи юрособам і т.д. Необхідно викладати причини та події, що вимушують владу до застосування санкцій. У своєму проекті ВРУ мусить доручати якомусь органу виконання умов санкції, вказуючи при цьому терміни втілення умов проекту.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео