Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Зміни до тарифів за послуги паркування

Зміни до тарифів за послуги паркування
162935 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Представники Антимонопольного комітету України висунули пропозицію, зміст якої полягає в тому, аби дозволити висувати власникам автомобілів відокремлені тарифи за послуги паркування, що будуть залежати від відрізків часу.

     Вартість паркування мусить бути диференційованого типу. Необхідно знімати плату окремо за годину, за добу, а також тиждень, місяць чи роки. Таку ідею бачення тарифікації висунули представники Антимонопольного комітету у своєму звіті про дослідження ринку паркувального бізнесу та утримання автівок із забезпеченням їх безпеки.

     У самому АМКУ відмітили, така ініціатива потребує запровадження змін до законодавства, зокрема до чинної постанови Кабміну України №258 щодо тарифікації послуг користування парковими майданчиками. Це забезпечить новий порядок нарахування вартості за використані послуги водіями.

АМКУ впевнений, що нововведення мусить забезпечити компроміс та конструктивний підхід до інтересів споживачів послуг парковок. Мається на увазі форма і можливість сплатити різним шляхом.

     Ще одна проблема, яку також має на меті вирішити Антимонопольний комітет України, - це проблема повільного обслуговування автоводіїв, що звернулися за послугами майданчиків для паркування. Цей процес мусить відбуватися швидко та на якісному рівні. Ще одна мета реформи паркових стоянок – не перетворитися на тягар з фінансового боку операторам та місцевої влади міст. Як приклад вирішення завдання – надання операторам права самостійного, але закономірно пов'язаного з розміром парковки та кількості парковочних місць на ній, визнаати модель паркомата за технічними критеріями, наявністю функції кількох одночасних платників і т.п.

     Отож, у своєму звіті АМКУ запропонував вдосконалену модель оплати паркування та критерії їх влаштування.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео