Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Коли нас приймуть до НАТО

Коли нас приймуть до НАТО
81558 ПЕРЕГЛЯДІВ

     За умовами розпорядження Президента України, ми повинні підготувати українську армію для входження в члени НАТО уже до 2020 року.

     Тобто лише за чотири роки в України буде оптимістична перспектива входження до Північноатлантичного Альянсу. Таку заяву ми отримали з Таллінну від начальника генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко.

     Ріхо Террас, що посідає відповідну посаду в естонському керівництві, дав обіцянку сприяти Україні в цьому питанні.

     Під час переговорів Террас та Муженко підняли для розгляду такі питання як співпраця українських та естонських сил спецпризначенців, їх артилерійського, медичного та саперного потенціалу.

     Український генерал віддав належне, що українські військові підрозділи здобули важливий бойовий досвід і тепер збройні сили повністю задіяні в підготовці до можливої перспективи вступу до НАТО.

     Розпорядження Президента вимагає, аби ця підготовка розтягалася на термін до 2020 року. А вже тоді лишиться чекати на відповідний хід від Альянсу.

     Є проблеми, які потребують вирішення. Зокрема присутні питання технологій, а саме модифікації технічного та збройного забезпечення. Також стоїть питання уніфікації підготовчих процесів. Є проблема у наявності документів з пакету доктринних паперів. Можна узагальнити, що роботи для діяльності досить.

     Також Естонія висловила обіцянки щодо різносторонньої підтримки України у питанні підготовки, однак представники Естонії утримались від будь-яких гарантій щодо входження нашої країни до Північноатлантичного альянсу через чотири роки.

     Террас домовився з Муженком про ще одні штабні переговори наступного року. Там Террас хоче обговорити це питання і шляхи покращення якості співпраці в плануванні оборони країни, аби поділитися естонським досвідом.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео