Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Луценко розповів, що змінилося в Генпрокуратурі

Луценко розповів, що змінилося в Генпрокуратурі
108679 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Головний прокурор України Юрій Луценко розповів українцям, що за два з половиною роки реально змінилося у структурі його відомства, яким шляхом просувається реформація та яку користь має від цього країна.

     За словами генпрокурора, за період реформи штат відомства був скорочений вдвічі, а анонсована люстрація наразі майже завершена. Завдяки цьому ГПУ скоротила бюджетні витрати, при цьому спромігшись покращити показники роботи держустанови. Як повідомив Юрій Луценко, тільки у поточному році суд прийняв майже сімдесят тисяч рішень, завдяки чому в казну України вже було повернено 9 мільярдів гривень; ще шість мільярдів мають перейти до бюджету у найближчий час.

     Серед фактичних досягнень Генеральної прокуратури України Юрій Луценко називає повернення значної кількості земельних ділянок, які були незаконно продані за часів минулої влади, збереження п'ятнадцяти тисяч гектарів лісу та повернення декількох сотень об'єктів назад до комунальної власності.

     Нагадаємо, зараз одними з найголовніших справ, які стоять перед ГПУ, є розслідування злочинів на Майдані та притягнення до відповідальності причетних до силового розгону правоохоронців та чиновників часів Януковича. Втім, громадськість різко критикує дії Генпрокуратури та звинувачує відомство у необ'єктивному розгляді справ та навмисному затягненні розслідувань.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео