Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Гонтарєва розповіла про зміни разом з «мінімалкою»

Гонтарєва розповіла про зміни разом з «мінімалкою»
217232 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Голова Національного банку України роз'яснила громадянам, що за підвищенням мінімальної платні мусить слідувати ще кілька змін. Інформацією ділилася офіційна прес-служба Нацбанку.

     В першу чергу Валерія Олексіївна звернула увагу на те, що є потреба зробити незалежними від мінімальної зарплати українця. Якщо цього вдасться досягнути, то під час підвищення заробітної платні не відбудеться відповідно інфляції в Україні.

     Голова Національного банку каже, що важливо не тільки збільшити розмір мінімальної платні. Так як сьогодні її рівень залежить від пакету, потрібно «звільнити» зарплату від великої кількості різноманітних критеріїв.

     Згідно з однією з офіційних заяв очільниці головного банку держави, у разі втілення в життя конкретних змін, то зростання рівня мінімального заробітку не викличе значних процесів в Україні, пов'язаних з інфляцією. Це означає, що при відв'язуванні пакета цих критеріїв від мінімальної зарплати, що зростає до позначки більше 3000 гривень, ціни на велику кількість видів послуг та категорій продуктів чи товарів залишиться майже незмінними.

     Варто нагадати, що 3 листопада Кабінет Міністрів України подав до реєстрації у Верховній раді проект закону з урахуванням доопрацювань про бюджет нашої держави на наступний 2017 рік. Суть внесених змін полягає головним чином у збільшенні на 15,13 мільярдів гривень доходів та витрат (це еквівалентно 2%)

     Також було підвищено рівень мінімальної заробітньої платні українця до 3200 гривень починаючи з першого дня наступного року.

     Також виступив із заявою Чурій О., заступник Говнтарєвої, та розповів, що Національний банк не має сумнівів у том, що в Україні зможуть побороти рівень інфляції до показника 12% у цьому році, та до 8% - на 2017-ий рік.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео