Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

ВРУ прийняла нову мінімальну зарплатню

ВРУ прийняла нову мінімальну зарплатню
244459 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Верховна Рада України ухвалила нові законодавчі акти нещодавно. Серед них є такий, що визначає розміри встановлених мінімальних заробітних плат чи посадових окладів.

     Зокрема йдеться про законопроект під порядковим номером 5130 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України». У цьому документі викладено положення, згідно з якими уряд має право на підвищення мінімальної заробітної платні українцям уже із 1 січня 2017 року до 3200 гривень.

     Відповідний законопроект отримав підтримку 227 народних обранців України при тому, що потрібно щонайменше 226. Закон було ухвалено і як за основу, і в загальних рисах.

     У пояснювальній записці до законопроекту присутнє пояснення, згідно якого можна зробити висновок, що документом затверджено зміни до актів законодавства в тій їх частині, де йдеться про те, щоб привести мінімальну заробітну платню українця до стандартів світу чи хоч, для початку, Європи, а також в частині про формування сітки тарифів для оплати роботи працівника.

     Зокрема, визначено, що мінімальним показником у сфері бюджету для тарифної сітки буде встановлено ставку Кабінетом міністрів. У небюджетній галузі будуть визначати підприємства, шляхом визначення самостійним порядком у колективних договорах.

     Також не можна оминути ще один пункт у законі, прийнятому нещодавно. Депутати визначили розмір стипендій, що буде виплачуватися студентам. Не забули і про пенсії – максимальну позначку встановили на рівні 10 700 гривень.

     Варто нагадати, що мінімальну зарплату українця востаннє підвищили до 1600 гривень. Це сталося 1 грудня 2016 року.

     Напередодні цих нових. експертами було дане таке передбачення. Вважають, що якщо зросте мінімальна зарплатня, то відповідно поповзуть вгору у 2017 році і витрати підприємств на оплату праці своїх робочих, і зросте сума єдиного соцвнеску, і податків.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео