Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Гройсман запевняє, що пенсійна реформа сприятиме збільшенню виплат

Гройсман запевняє, що пенсійна реформа сприятиме збільшенню виплат
217381 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Прем'єр-міністр України закликає усі політичні сили об'єднатись для спільної побудови найбільш оптимальної моделі реформування у пенсійній сфері.
     Гройсман заявив, що дана реформа повинна сприяти підвищенню пенсій, так як сьогодні 80% пенсіонерів отримують мінімальні пенсійні виплати. Разом з тим, голова уряду нагадав про розмір пенсійного дефіциту, який перевищує 150 млрд грн.
     Наразі, урядом розглядається декілька моделей пенсійного реформування. Варто відмітити, що деякі із них не передбачають підвищення пенсійного віку.      Уряд прагне обрати таку модель реформування, яка призведе до самостійного вибору пенсійного віку, залежно від загальної суми сплачених до Пенсійного фонду внесків.
     Окрім того, урядом було змінено графік виплат пенсії за січень. Відтак пенсіонери, які зазвичай отримували пенсії на початку місяця, зможуть отримати виплату за січень ще у грудні цього року. Таке нововведення було прийнято з метою уникнення можливих затримок, зумовлених святковими днями. Разом з тим повідомляється, що зміна графіку виплат жодним чином не вплине на розмір пенсії, так як сума прожиткового мінімуму у січні залишається незмінною.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео