Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Під загрозою скасування опинились три державних свята

Під загрозою скасування опинились три державних свята
163311 ПЕРЕГЛЯДІВ

Інститут національної пам'яті України підготував до розгляду Верховною Радою проект закону, в результаті якого в Україні може бути скасовано три державних свята, а відтак і гарантовані вихідні.

Володимир В'ятрович, який спільно з Українським інститутом національної пам'яті ініціював даний проект закону, аргументував необхідність в скасуванні трьох українських державних свят їх радянським походженням. В'ятрович запевнив в потребі викорінити такі свята як 8 березня, а також першотравневе свято. Якщо ж даний законопроект підтримає Верховна Рада, то українці втратять три гарантовані вихідні дні.

Окрім того, ініціатори новоствореного законопроекту переконані, що до переліку державних свят варто відносити тільки ті, які призначені важливим та переломним подіям для державності України. В інституті національно пам'яті вважають великим досягненням відмову від святкування Дня захисника 23 грудня.

На сьогоднішній день в Україні святкують 10 державних свят із гарантованим вихідним днем, якщо ж проект закону ухвалять, їх залишиться тільки 7.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео