Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Верховна Рада хоче зменшити зарплатню чиновникам НАК «Нафтогазу»

Верховна Рада хоче зменшити зарплатню чиновникам НАК «Нафтогазу»
106413 ПЕРЕГЛЯДІВ

НАК «Нафтогаз» значиться, як неприбуткове підприємство в Україні, тим не менш воно продовжує функціонувати і забезпечувати своїх працівників зарплатнею.


НАК «Нафтогаз» значиться, як неприбуткове підприємство в Україні, тим не менш воно продовжує функціонувати і забезпечувати своїх працівників зарплатнею. Цікаво, що голова «Нафтогазу» отримує майже в 4 рази більше, ніж Прем’єр-міністр України.
Комітет Верховної Ради з питань будування, містобудування та надання житлово-комунальних послуг, вважає за потрібне зменшити ставку робітникам національної газової компанії.
«Це напряму пов’язано з підвищенням тарифів населенню», - зазначає заступник голови комітету Олена Бабак. За її словами, слід якісно розрахувати нову зарплатню робітникам, так, щоб частина грошей продовжувала курсувати всередині підприємства.
«Наша мета – зробити НАК «Нафтогаз» вигідним для держави. Для цього треба забезпечити беззбиткову роботу компанії. Які наші основні кроки для цього? По-перше, необхідно встановити жорсткий контроль за кожною копійчиною, що буде поступати чи витрачатися підприємством, по-друге, слід встановити вимоги, щодо відносного скорочення заробітних плат робітникам», - розповідає пані Бабак.
Щодо збитковості підприємства політик називає конкретні цифри: «Зараз ви самі побачите в чому полягає збитковість підприємства. За даними офіційного аудита стало відомо, що лише за минулий рік НАК «Нафтогаз» зазнав збитків на 85 мільярдів гривень. При цьому, компанія продовжувала вести ряд витрат, яких просто не повинно бути у збиткового підприємства» Більше того, заборгованість ЖКХ перед НАК «Нафтогазом складає за різними підрахунками від 12 до 13 мільярдів гривень.
ВРУ вважає, що якщо разом ліквідувати всі ці негаразди – то можна утримати газову компанію на плаву.
Щодо скорочення заробітних плат, то тут депутати вважають, що всі обмеження повинні встановлювати Міненерго та Держфінінспекція, виключно після спільного погодження фінансового плану.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео