Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

З кого і чому знімається депутатська недоторканність у ВРУ?

З кого і чому знімається депутатська недоторканність у ВРУ?
186168 ПЕРЕГЛЯДІВ

На сьогоднішній день, зняття депутатської недоторканності розглядається, як міра покарання тих осіб, що мають значні порушення у ВРУ чи встигли зганьбити себе перед усією країною.


Питання зняття депутатської недоторканності немов зависло у повітрі: одні кричать, що негайно треба забрати такий привілей у народних обранців, інші кажуть, що навпаки, не можна чіпати депутатську недоторканність. На сьогоднішній день, зняття депутатської недоторканності розглядається, як міра покарання тих осіб, що мають значні порушення у ВРУ чи встигли зганьбити себе перед усією країною.
Такими стали пан Клюєв та Сергій Мельничук. Перший – сумнозвісний представник Донецького регіону, соратник Януковича. Підозрюється у скоєнні крупних махінацій та у присвоєнні майна в особливо крупних розмірах, пов’язаних із зловживанням владою. Друга особа – колишній комбат батальйону «Айдар». Підозрюється у бандитизмі.
Парламентарі впевнені, що прохання про зняття депутатської недоторканності та подальшого розслідування справ винуватців матиме продовження у Генеральній прокуратурі.
«Я не маю сумнівів, що наше прохання буде задоволено. Більше того, я впевнений, що коли питання стане ребром на порядку денному, депутати не вагаючись проголосують за відміну депутатської недоторканності з даних осіб. Цього і вимагав Майдан», - коментує Юрій Луценко.
Цікавим моментом є те, що пан Мельничук є членом дійсної коаліції. На питання що будуть депутати робити зі «своїм», Луценко відповідає так: «Те, що ми повинні покарати депутата нашої коаліції – стане справжнім випробуванням для всіх народних обранців Верховної ради. Так, це буде не просто, але закон є закон. Народний депутат – така ж сама людина, як і всі інші українці, єдине, що його відрізняє – більша відповідальність».

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео