Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна - рекордсмен за експортом пшениці

53549 ПЕРЕГЛЯДІВ

У вересні Україна стала рекордсменом за обсягом експортованої пшениці. У минулому місяці цей показник став рекордним в історії, досягши 2,8 мільйона тон. Про це повідомили у прес-службі Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Українська агропромисловість досягла значних успіхів у вересні 2015 року — протягом минулого місяця була імпортована рекордна кількість пшениці — 2,8 мільйона тон. Завдяки цьому держава змогла досягти ще одного рекордного показника — протягом перших трьох місяців маркетингового року було експортовано понад 5,5 мільйонів тон.

Однією з головних причин такого успіху агропромисловості України називають зниження цін та конкуренції з боку Сполучених Штатів Америки та країн Євросоюзу. Як зазначають спеціалісти, Україна стає все більш конкурентноздатною на міжнародних ринках, тому у майбутньому очікують не меншого успіху.

За офіційними даними, на 9 жовтня 2015 року Україна вже імпортувала понад 10,5 тон зернових, з них понад 6 мільйонів тон приходиться на пшеницю. Великими є обсяги експортованої кукурудзи, ячменю та інших культур. Разом з підготовленими до експорту обсягами зерна цей показник складає 10,8 мільйона тон.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео