Від 2013 року цукор рекордно виріс у ціні в світовому масштабі
Відповідно до статистичних даних, за останні три місяці цукрове виробництво побило рекорд 2013 року за вартістю ф’ючерсів, яка підскочила на 16%.
Таким чином, збільшення ціни зумовлено очікуваним дефіцитом цукру. За прогнозами Міжнародної організації з цукру – МОЦ, після 5-річного цукрового профіциту, згодом поступово попит буде значно більшим за обсяги виробництва, тож рівень дефіциту в наступному році буде зафіксовано на рівні 6,2 мільйонів тонн.
Так, від початку жовтня ціни на цукор підвищились на 11%, в результаті чого очолили список з максимального підвищення вартості серед 22 сировинних товарів.
Прогноз дефіциту зумовлено несприятливими погодними умовами в Бразилії та Індії.