Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українські судна підкорять мілину

240827 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Нібулон» – найпотужніший суднобудівний та судноремонтний завод в країні, який може похизуватися потужними водними судами, які відомі далеко за межами України.

Дирекція підприємства має також величезні плани щодо розвитку заводу на найближчі три роки. Так, згідно прогнозів до 2018 року з конвеєра має зійти одинадцять моделей несамохідних суден, які мають назву NBL-91, В2000, 90М, самохідний плавучий кран подібний до плавучого крану, названого «Святим Миколаєм» та несамохідний плавучий кран під назвою проект С14938, багатоцільові морські буксири та роз’їзне судно.

Очевидно, поставити такі цілі адміністрацію суднобудівного заводу надихнув візит Президента Петра Порошенка у середині жовтня місяця, де Глава держави взяв участь у спуску на воду судна відомого під проектом NBL-026. Наразі були проведені випробування обладнання судна, а саме його якірно-швартовий комплекс.

На завершальному етапі ведуться добудовчі роботи, що дасть можливість в кінці тижня ввести судно в експлуатацію та запустити в перший рейс, який розпочнеться від транспортування NBL-026-го до причалу терміналу, де компанія здійснює перевантажування зерна, в даному випадку завантаження на борт ячменю, та доставка його до пункту призначення. Цікавим є той факт, що судно, створене на заводі «Нібулон» рухатиметься мілководними річками.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео