Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На столі американців з’являться лососі із ГМО

80393 ПЕРЕГЛЯДІВ

Aqu Advantage Salmon – так в Сполучених Штатах Америки назвали генетично модифікованого лосося, якого віднедавна дозволено вживати в їжу. Про безпечність генетично модифікованої рибної продукції як безпечного для здоров’я людей продукту повідомили в американському управлінні, яке спеціалізується на санітарному нагляді та здійснює контроль за якістю продуктів харчування та ліків.

Спеціалісти із санітарної служби після ряду досліджень запевнили, що різниці між лососиною із ГМО і справжнім лососем при вживанні в їжу не має. Однак, це ще не значить, що американці готові купувати такий продукт. А торгівельні мережі, котрі працюють на ринку США, уже категорично відмовляються торгувати генетично модифікованою рибою.

Массачусетська компанія AquaBounty, котра створила лосося, якого уже охрестили «франкенфішем», запевняє, що їхній продукт – це здорова, корисна їжа, яка вироблятиметься задля того, аби турбуватися про довкілля й зняти загрозу зникнення із мешканців світового океану.

В той час дана компанія й не приховує, що франкенфіш – це набір генів бельбюги, яка є підвидом вугра, котрі забезпечують активність гормонів росту взятих в чавичі, більш відомої як королівський лосось. Модифікована риба ростиме на протязі двох років і лиш після того з’явиться на ринку.

А самі покупці можуть навіть не підозрювати, що їдять генетично модифікованого лосося, адже в американському законі не має положення, яке б зобов’язувало якимось чином маркувати подібну продукцію.

Противники генетичних експериментів висловили свою стурбованість, адже не відомо, які можуть бути наслідки, якщо генетично модифікований лосось потрапить на волю й який вплив він матиме на популяцію «звичайного» лосося.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео