Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Херсонщина отримає хороший врожай озимих

241339 ПЕРЕГЛЯДІВ

Херсонські аграрії повідомляють про відновлення надії на врожай озимих культур, яка через несприятливу погоду вже була майже втрачена — більшість посівів вижила і почала сходити, у зв’язку з чим спеціалісти роблять позитивні прогнози.

На Херсонщині почали активно сходити озимі — цьому сприяли вологий кінець осені та достатньо тепла зима. Аграрії регіону змінили перші невтішні прогнози, які передвіщали поганий врожай озимих. Як відомо, ще нещодавно більшість озимих культур регіону навіть не починали сходити, однак через сприятливу погоду на кінець січня велика територія полів зеленіє кущами пшениці та інших культур.

За інформацією місцевих аграріїв, з усіх посаджених озимих остаточно загинули лише 1,5 тисячі гектарів (загалом восени посіяли 392,4 тисячі гектарів).

При цьому спеціалісти агросектора розповідають, що поки радіти зарано, оскільки попереду імовірно чекають сильні морози, які становлять загрозу для цих рослин. До того ж, за словами представників Департаменту агропромислового розвитку Херсонської ОГА, наразі лише кожний п’ятий гектар в області має хороший стан, посіви на інших землях ризикують бути слабкими або можуть зовсім загинути при несприятливих погодних обставинах.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео