Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна боротиметься з фальсифікацією молочних продуктів

241463 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Україні розгорнуть серйозну боротьбу з фальсифікацією молочних продуктів: про це заявили у прес-службі Комітету Верховної Ради, що відповідає за питання аграрної політики.

Боротьбу з фальсифікацією молочних продуктів розпочали з подання законопроектів стосовно внесення змін до відповідних законів України та законодавчих актів.

За пропозиціями авторів законопроектів, у державі має бути заборонений продаж молоковмісних продуктів, частка молочного жиру у яких складає менше 50 відсотків, крім того, варто встановити певні правила щодо роздрібного продажу молоковмісних продуктів, запровадити конкретні вимоги до упаковки та маркування таких продуктів.

Нові законопроекти визначатимуть і розмір та правила стягнення штрафів у випадку недотримання виробниками правил маркування, технології виробництва або правил торгівлі такими продуктами. Запропоновані проекти законів, крім того, покликані контролювати вартість продуктів молочної промисловості, виявляти порушення мінімального допустимого рівня цін.

Дія цих законів, за словами спеціалістів Комітету, забезпечуватиме створення та підтримання умов для ефективної та прозорої роботи виробників української молочки, а також даватиме можливість споживачам отримувати повну інформацію про представлену на полицях магазинів продукцію.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео