Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

25% сільського населення обробляють землю на конях

80670 ПЕРЕГЛЯДІВ

Українська влада заявляє, що Україна - аграрна держава з високим потенціалом для експортування сільськогосподарської продукції за кордон. Дійсно, цифри експорту первинної сировини вражають, проте урядовців не бентежить, що експорт сировини, а не перероблених готових продуктів - це шлях до збіднення держави. 

У 2015 році 29,2% сільськогосподарських домогосподарств в Україні використовували коней для обробки землі. Про це повідомляє Асоціація "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ).

Тільки 17% сільськогосподарських домогосподарств мають хоча б якусь сільськогосподарську техніку, з них у третини є трактори, в 4,6% - автомобільний транспорт та у 2,3% - комбайни.

"Факт використання коней для сільськогосподарських робіт свідчить про катастрофічну ситуацію із забезпеченістю селян технічними ресурсами", - відзначає експерт УКАБ Віталій Кордиш.

За його словами, така тенденція є причиною низької ефективності виробництва.
"Адже відсутність належного технічного забезпечення та значної частини застосування власної ручної праці унеможливлює високий рівень ефективності виробництва", - зазначив експерт.
У 2015 році частка домогосподарств у валовій продукції сільського господарства склала 45%.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео