Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На українських аграріїв працюватимуть “розумні” теплиці

161323 ПЕРЕГЛЯДІВ

Завдяки співпраці аграріїв та IT-технологій в Україні з’являться “розумні” теплиці. Головне завдання таких теплиць — можливість керування процесом вирощування рослин дистанційним способом.

Скоро в Україні з’являться новітні “розумні” теплиці. Українські спеціалісти розроблять можливість керування процесом вирощування сільськогосподарських рослин без безпосередньої участі людей — за допомогою дистанційного керування. Це стане можливим завдяки поєднанню досягнень сфери інформаційних технологій та розробок спеціалістів з сільського господарства.

Перші дослідження вирощування сільськогосподарських рослин інноваційними методами спеціалісти провели на окремих овочах та садових квітах, після чого провели експеримент з вирощуванням полуниці.

Як розповідають спеціалісти, для досягнення такої мети потрібно використовувати спеціальні модульні системи, що складаються з пункту керування та датчиків, що показуватимуть температуру, рівень вологи та інші зовнішні показники.

На даний момент працює одна експериментальна теплиця, яка демонструє хороші показники і бере участь у різних тематичних виставках. Зараз компанія шукає інвесторів, щоб отримати кошти, що допоможуть створити цілу серію такого виробництва.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео