Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Експорт української пшениці продовжує зростати

Експорт української пшениці продовжує зростати
215400 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна продовжує нарощувати експорт пшениці — про це за результатами березня повідомили у Державній фіскальній службі. Загальна сума, на яку у минулому місяці було експортовано зерна, склала 166,7 мільйона доларів.

За інформацією, яку офіційно надала Державна фіскальна служба, на березень 2016 року українська агропромисловість продемонструвала хороші показники. Зокрема, у березні Україна збільшила обсяги експортованої пшениці — загалом вартість зерна, реалізованого за кордон, склала 166,7 мільйона доларів. При цьому за перший квартал Україна показала результат у 381,3 мільйона доларів.

Серед усіх країн-експортерів української пшениці найбільшим в останні місяці став Таїланд, який імпортував зерна майже на 60 мільйонів (питома вага дорівнює 15,6%). Після Таїланду найбільшими імпортерами пшениці з України є Єгипет та Бангладеш.

За даними фіскальної служби, незначне зниження обсягу експортованої пшениці спостерігалося у 2015 році — тоді відбулося зниження цього показника на 2,3 відсотка порівняно з 2014 роком. Протягом 2016 року експерти очікують досягнення значного прогресу у торговельних відносинах та збільшення обсягу експорту сільськогосподарської продукції.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео