Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Молоко в Україні не дорожчатиме

Молоко в Україні не дорожчатиме
215703 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ціни на молоко в Україні не підніматимуться протягом найближчих кількох років. Такий прогноз зробив керівник однієї з найбільших молочних компаній держави. Причиною такої тенденції є великий надлишок молока у господарствах.

Генеральний директор “Індустріальної молочної компанії” Алекс Ліссітса вважає, що найближчими роками в Україні не буде подорожчання молока. Такий прогноз експерти роблять всупереч поступовому зниженню поголів'я корів у господарствах країни. Головною причиною утримання цін на нинішньому рівні має стати надлишок молока, який зараз складає близько одного мільйона тонн.

Як стверджують спеціалісти галузі, головною причиною утворення надлишків молока стало припинення експорту вершкового масла і сиру до Росії.

Одним з важливих факторів, які називають експерти, є зниження закупівельної вартості молока — у 2016 році вона знизилася більше ніж у 2 рази порівняно з 2014 роком. Цей показник постійно продовжує знижуватися. Так, за останні кілька тижнів закупівельна ціна стала нижчою ще на 10 відсотків.

Як передбачає Алекс Ліссітса, найближчим часом вартість може стати нижчою за 6 гривень за літр.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео