Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна перейматиме агротехнічний досвід Ізраїлю

Україна перейматиме агротехнічний досвід Ізраїлю
54027 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ізраїльські спеціалісти поділяться з українцями своїм досвідом у розробці ефективних систем зрошування. З цією метою міністр аграрної політики Тарас Кутовий зустрівся з послом Ізраїлю в Україні, представники двох держав провели переговори і прийшли до позитивного висновку.

У Міністерстві аграрної політики та продовольства України повідомили про проведення переговорів з представниками Ізраїлю щодо співпраці двох країн у галузі розробки інноваційних систем зрошування. Зокрема, у ході перемовин профільного міністра Тараса Кутового та посла Ізраїлю Елі Білоцерковські стало відомо, що ізраїльські спеціалісти готові надати свій досвід українським аграріям у сфері розробки зрошувальних систем. Так, найбільш актуальним на сьогодні завданням є поновлення зрошення у південній частині України, оскільки спеціалісти називають цілих два регіони держави зоною ризикованого землеробства — Херсонська і Запорізька області дедалі більше страждають від посухи та негативних теплових процесів.

Ізраїльський посол у процесі переговорів у свою чергу заявив, що його країна також має певну зацікавленість у співпраці з Україною, і перш за все — у розробці систем зрошення у південній частині країни.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео