Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Європа посприяє збільшенню виробництва органічної продукції в Україні

Європа посприяє збільшенню виробництва органічної продукції в Україні
54059 ПЕРЕГЛЯДІВ

Європейський банк реконструкції та розвитку допоможе українським виробникам органічної харчової продукції стати конкурентоспроможними на міжнародних ринках. Для цього інвестиційний механізм ініціює спеціалізований одноденний захід, присвячений можливостям України у контексті взаємодії з глобальною ринковою системою сертифікованої органічної їжі та напоїв. Пройде масштабний захід при підтримці Казначейства США, а серед його організаторів значаться ЄБРР, Громадська спілка «Органічна Україна», Рівненська облдержадміністрація та Міністерство аграрної політики України.

Варто відзначити, що фінансовий обіг вищезазначених міжнародних ринків органічної продукції складає вражаючі 80 мільярдів американських доларів.

Цікаво, що в Україні наразі зареєстровано близько 180 компаній, котрі займаються виробництвом відповідної органіки. Сумарна кількість сільськогосподарських земель, які обробляють фермери таких компаній, складає лише 1% від усіх українських орних територій. Для порівняння: країни ЄС використовують майже 20% відведених для органіки земель.

Витрачають на органічну продукцію у Європі у два рази більше, порівнюючи з минулим десятиліттям, і експерти прогнозують подальше невпинне зростання сьогоднішніх показників. Тому для України у якості можливого конкурентоспроможного партнера та експортера органіки для Європи розвиток ринку органічної продукції є важливим кроком для власних економічного зростання та збільшення бізнес-потенціалу.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео