Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У липні в Україні подешевшають овочі

У липні в Україні подешевшають овочі
242931 ПЕРЕГЛЯДІВ

Експерти аграрної сфери попередили, що протягом місяця в Україні стануть дешевшими овочі і фрукти. Як передбачають, у липні овочі подешевшають на 50 відсотків. Не торкнеться підвищення також круп, тоді як борошно та м'ясо можуть значно зрости у ціні.

Представники аграрної сфери України зробили прогнози щодо цін на продукти харчування на поточний місяць. За передбаченнями спеціалістів, вже скоро українці зможуть купувати найпопулярніші сезонні овочі та фрукти вдвічі дешевше. Такі зміни, за словами експертів, стосуватимуться передусім саме цієї групи товарів, оскільки м'ясні продукти і борошно імовірно виростуть у ціні. Подорожчання борошна пов'язане передусім зі збільшенням цін на зернові, які підвищилися на 40 відсотків порівняно з минулим сезоном, а вартість м'яса обумовлюється збільшенням собівартості цього продукту.

Не збільшаться ціни, за попередніми прогнозами, на всі види круп, крім гречки, врожай якої цього року виявився найнижчим за всю історію незалежності України.

На тому ж рівні, за прогнозами, залишаться ціни на молоко і молочні продукти. Їхня ціна найближчим часом навіть може впасти на 1-2 відсотка, що, однак, за словами експертів, споживачі можуть не помітити.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео